BINELE TĂU DE ASTĂZI – TERAPIA DE MÂINE A COPIILOR CU AUTISM

Status: Fundraising

Când o oră înseamnă ore. Pentru copiii cu autism, care întâmpină dificultăți reale pe toate palierele de dezvoltare, dar mai ales la nivelul comunicării și al autonomiei personale, timpul este poate cea mai importantă resursă. Timpul devine componenta esențială în planul de intervenție, lupta începe cu un număr de ore foarte mare - se recomandă chiar 40 de ore de terapie ABA pe săptămână - pentru ca timpul să devină prietenul unui copil cu autism. 

Centrul Învingem Autismul își propune să fie locul în care, oferind ajutor de specialitate, prin terapie ABA 1 la 1 (un terapeut pentru fiecare copil), copiii să nu-și piardă cel mai de preț aliat - timpul. Scopul unei intervenții concentrate și intensive, așa cum este ABA, este acela de a ajuta copiii cu autism să scadă cât mai mult posibil distanța dintre ei și ceilalți copii de vârsta lor, într-o cursă de maraton.

45.904347826087% Complete
Suma:

15,837 RON

Galantomi:

9

Donatii:

107

Target:

34,500 RON

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Când o oră înseamnă ore. Pentru copiii cu autism, care întâmpină dificultăți reale pe toate palierele de dezvoltare, dar mai ales la nivelul comunicării și al autonomiei personale, timpul este poate cea mai importantă resursă. Timpul devine componenta esențială în planul de intervenție, lupta începe cu un număr de ore foarte mare - se recomandă chiar 40 de ore de terapie ABA pe săptămână - pentru ca timpul să devină prietenul unui copil cu autism. 

Centrul Învingem Autismul își propune să fie locul în care, oferind ajutor de specialitate, prin terapie ABA 1 la 1 (un terapeut pentru fiecare copil), copiii să nu-și piardă cel mai de preț aliat - timpul. Scopul unei intervenții concentrate și intensive, așa cum este ABA, este acela de a ajuta copiii cu autism să scadă cât mai mult posibil distanța dintre ei și ceilalți copii de vârsta lor, într-o cursă de maraton. Pentru unii dintre ei, maratonul nu are linie de sosire. Cu un specialist care însoțește permanent copilul în maraton, terapia ABA devine o terapie de lux, pe care puțini și-o pot permite, într-o țară în care statul nu recunoaște și nu decontează singurul tratament cu evidențe științifice.

În cadrul Centrului de zi de recuperare Învingem Autismul, fiecare copil lucrează 2/4/6 ore de terapie ABA pe zi (Applied Behavior Analysis - Analiză Comportamentală Aplicată), intervenție 1 la 1, un terapeut pentru fiecare copil - o astfel de metodă având cele mai bune rezultate pentru fiecare beneficiar. Copilul și terapeutul formează o echipă și clădesc o relație ce se bazează pe încredere, suport permanent și armonie. Activitățile copiilor sunt supervizate și evaluate de o echipa formată dintr-un psiholog și doi coordonatori  ai centrului, cu vastă experiență în psihologie și analiză comportamentală.

Centrul de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități Învingem Autismul susține anul acesta un număr de 20 de copii, cu vârste cuprinse între 3-18 ani. De 3 ani acoperim, de asemenea, plata integrală pentru 3 cazuri provenind din familii vulnerabile. Centrul le oferă copiilor o școală a lor, un mediu propice învățării, cu jucării și materiale de lucru adaptate constant nevoilor fiecărui copil, un mediu motivant de învățare de noi abilități de comunicare, interacțiune socială, joc, abilități academice, abilități de motricitate grosieră și fină, abilități de autoreglare emoțională, abilități funcționale de viață independentă (mâncat, spălat, îmbrăcat, mers la toaletă, rutină zilnică etc.). În cadrul grupurilor de socializare și de școală, copiii reușesc o adaptare mai blândă la lumea înconjurătoare, câștigând încă un pas spre o viață independentă. În cadrul centrului unii copii învață să vorbească, iar alții să folosească sisteme de comunicare alternative, cum ar fi limbajul semnelor, PECS (Picture exchange communication system), scris sau typing. De asemenea, centrul oferă intervenții personalizate în familie, home-based și servicii respiro, urmărind îmbunătățirea vieții întregii familii.

Prin acest proiect, copiii cu autism și alte tulburări de dezvoltare din cadrul Centrului  de zi de recuperare Învingem Autismul vor beneficia de terapie ABA continuă, servicii personalizate și de calitate, ce urmăresc dezvoltarea lor integrativă și îmbunătățirea calității vieții copiilor și familiilor lor. Asociația Învingem Autismul vine astfel în ajutorul părinților, suplimentand orele de terapie într-un procent de 25% până la 100%. Costul lunar pentru terapia copiilor acoperit de către Asociația Învingem Autismul se ridică la 34.500 RON.