Invingem Autismul

Invingem Autismul

SPRIJIN PENTRU ADOLESCENȚII ȘI TINERII CU AUTISM

Status: Inchis

Cu timpul se schimbă nevoile copiilor cu autism, care între timp deven adolescenți. Aceștia au nevoie să dobândească abilități de comunicare, abilități pentru o viață cât mai independentă, autoreglare, integrare sociala și abilități vocaționale. 

[ Show more ]

28,956 RON

Sumă:

13

Galantomi:

190

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Odată cu timpul se schimbă și nevoile copiilor cu autism, care între timp au devenit adolescenți. 

Aceștia au nevoie să dobândească abilități de comunicare, abilități pentru o viață cât mai independentă, autoreglare, integrare sociala și abilități vocaționale. Din acest motiv, se impune o schimbare continuă a mediului lor de lucru, în funcție de obiectivele pe care aceștia trebuie să și le însușească.

Orele de terapie sunt adaptate nevoilor individuale ale adolescenților pentru a face primii pași reali spre o viață independentă. Adolescentul cu autism trebuie să învețe în primul rând să-si pregătească de mâncare, să se hrănească singur, sa realizeze igiena personală singur, să-și integreze anumite activități din rutina casnică. Sunt operațiuni simple, pe care noi le realizăm mecanic, dar sunt operațiuni extrem de dificil de efectuat și memorat de către un adolescent sau tânăr cu autism.

Importantă este și integrarea în comunitate, pentru care adolescenții cu autism trebuie să învețe cum să se comporte în comunitate, la cumpărături, la restaurant, în vacanțe.  

Prin ateliere vocaționale, tinerii nostri pot învăța să lucreze pe calculator, să realizeze felicitări sau să confecționeze bijuteriii, să xeroxeze ori să execute operațiuni de secretariat simple.

Adaptarea mediului este esențială în dobândirea tuturor acestor abilități de viață demnă și independentă!