ÎNVĂȚĂM ÎMPREUNĂ

Proiectul ÎNVĂȚĂM ÎMPREUNĂ și-a propus să sprijine Grupurile de socializare și creație ale copiilor cu autism din Centrul Învingem Autismul și Grupurile de pregătire pentru grădiniță.

Grupurile de socializare au ca scop învățarea de abilități de viață funcțională, integrare socială și conștientizare! Prin expuneri repetate, copilul cu autism reușește să-și integreze senzorial anumiți stimuli, să se obișnuiască cu spațiile noi, să se adpteze situațiilor și să reacționeze adecvat.

Grupurile de pregătire pentru grădiniță au ca scop pregătirea copilului pentru integrarea într-o colectivitate, ceea ce implică învățarea de abilități de interacțiune noi, reguli sociale experimentate în realitate și învățarea de activități noi, specifice vârstei lui. Copiii trebuie să accepte alți copii și să învețe se joace cu aceștia fără a fi agresiv.

„Centrul Învingem Autismul este foarte important pentru Maria și pentru familia noastra. Ca părinte de copil autist pot să spun cu mâna pe inimă că de foarte multe ori este singurul lucru care ne ține pe noi, părinții, pe linia de plutire. Este în același timp școala și o a doua familie pentru Maria. Din fericire este locul în care Maria merge cu plăcere și nerăbdare. Maria de dinainte de Învingem Autismul era o fetiță care ajunsese să plângă la simpla vedere a materialelor de terapie, purta pampers și nu era foarte sociabilă (mai ales în preajma copiilor). Până și simplul fapt că trebuia să mănânce era o aventura pentru noi, părintii, din cauza hiperactivității.

Maria de acum e mult mai sociabilă, nu mai poartă pampers pe timpul zilei, merge la toaleta (de multe ori se duce singură), ceea ce e un progres enorm. Maria de acum a început să ne ceară încet, încet ceea ce își dorește (rostind cuvântul sau arătând semnul corespunzator). Tot la centru, la grupurile de socializare, Maria a învățat că trebuie să răspundă/arate când este întrebată și că trebuie să își aștepte rândul. La cantina centrului, Maria a început să mănânce stând așezată la masă. Momentul în care a venit acasă și și-a tras un scaun la masă a fost una dintre micile victorii obținute la Centru. ”

Peste 60 de copii cu autism au făcut terapie în Centrul Învingem Autismul, 16 merg la școală și la grădiniță, 120 de părinți au participat la grupurile suport, 500 de cadre didactice au fost instruite în cadrul cursurilor de specializare organizate de Asociație cu trainer străini și coordonatorii centrului. 

Împreună putem schimba viața unui copil cu autism!

[ Show more ]
Galantomi:

1

Donatii:

8

Suma:

955 RON

Evenimente fundraising

In beneficiul: ÎNVĂȚĂM ÎMPREUNĂ

Tour de Keysight este un eveniment ciclist care reuneste toate cele site-urile Keysight de pe glob.

 

955 RON

Suma:

1

Galantomi:
8 Donatii

Pagini fundraising

Echipa Keysight pedaleaza pentru invingem autismul la Tour de Keysight 2018

Cu toate ca “Tour de Keysight” inseamna o activitate de challenge intre diverse site-uri, in aer liber, sa nu uitam si de componenta lui caritabil

5,000 RON Target
955 RON Suma
8 Donatii
19.1% Complete